Lasagna dulce, cu branza si visine

de oanapl in Lasagna, 6 Oct 2017 | 3222 vizualizari

 

Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă, pe care am făcut-o după o rețetă de la Rocsi, dar am folosit mai puțin zahăr și am înlocuit coaja de portocale cu esență de lămâie. A ieșit grozav de bună! Mulțumesc pentru rețetă Rocsi! :*

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 700 g brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 cană de vișine fără sâmburi
  • un praf de sare
  • 1 lingură ulei unt (pentru uns vasul)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna dulce, cu branza si visine:

Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat.
Într-un bol pui brânza fărămițată, 4 gălbenușuri, zahărul măcinat și mixezi. Adaugi esențele  și mixezi.
Separat, bați cele 4 albușuri spumă, apoi le încorporezi cu ajutorul unei spatule în compozitia de brânză.
Ungi un vas termorezistent cu unt, așezi 3 foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză și 1/3 din vișine. Pui iar foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză, 1/3 din vișine, foi de lasagna, brânză și vișine.
Frișca lichidă o mixezi cu cele doua ouă și zahărul pudră și torni acest amestec peste crema de brânză.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenește frumos și lasagna este facută (40-50 de minute).
Scoți din cuptor, lași să se răcească și servesti.

TIPS-URI

1

Câns scoateți foile de lasagna din apa, să le puneți pe un prosop curat, răsfirate pentru a nu se lipi unele de altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.10.2017, 21:28

Ma bucur mult ca ti-a placut reteta mea! Ce mult imi place cum ti-a iesit!

mirela0911 1

08.10.2017, 11:13

Tate buna e!

oanapl 1

08.10.2017, 13:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna